Betelgeuze IVc

Betelgeuse er en rød superkæmpe, ca. 10 solmasser, og menneskehedens videnskabsfolk forudser at den går type 2 nova inden for den nærmeste million år eller to.
orion852.jpg

Den fjerde planet i kredsløb om Betelgeuze er en gaskæmpe ca. 2½ gange tungere end Jupiter.

Betelgeuze IVc, aka ‘Himlen’ er en jordlignende måne som har en atmosfære som minder meget om jordens, og mennesker kan leve der med en rebreather der holder giftstoffer ude og tilføjer en anelse ilt fra en tank. Der er omtrent så meget ilt som i 5km højde på jorden, så man Kan godt klare sig uden ekstra, men det er ikke rart.
Tyngdekraften er ca. 3/4 af jordens.

Månen er på store arealer dækket af jungle; her er de smukkeste træer med babyblå stammer og brunsorte sekskantede blade, som samler elektricitet til planten. Der er et mylder af smådyr med med masser af ben som kravler alle vegne, Mange af træerne har en forsvarsmekanisme som gør at de kan lave en lysbue mellem et blad og jorden og grille smådyr der truer. Derfor er en stor del af dyrene mere eller mindre metalliske, eller har solide linier af metal som lynafledere, så de kan lede strømmen uden om kroppens organer.

Betelgeuze IVc

Stars, like dust, Season 2 LarsGottlieb LarsGottlieb