Substratet

chemicalbomb.jpg

Substratet er en gasformig “race” af højt intelligente bevidstheder.
De lader til at vide næsten alting og bytter gerne denne viden for fysiske handelsvarer – og de er meget bevidste om informations værdi, så visse oplysninger kan koste en mindre flåde af rumskibe lastet med sjældne handelsvarer.

Mens de ikke rigtig har nogle fysiske behov (de kan tilsyneladende leve af rent sollys og jævnlige tilskud af gas) og de ikke bare kan overleve men rejse ubeskyttet i det tomme rum, så benytter de sig alligevel ofte og gerne af teknologi – især rumskibe.
Deres gasformige kroppe udgøres ofte af ædelgasser, men enkelte individder har bestået af ilt og andre mere reaktive gasser. De kan manipulere deres tæthed og størrelse tilstrækkeligt til at interagere med fysiske genstande og værktøjer, og de får ofte andre racer til at udvikle særlige redskaber til deres eget brug.

De kommunikerer med andre racer ved at vibrere deres egne gasmolekyler og dermed generere lydbølger, men internt kan de blandt andet kommunikere ved at udveksle små gaslommer.

Som en af de ældste levende, bevidste og rumfarende racer er Substratets herkomst – eller hjemplanet – omgærdet af mystik (= ingen har endnu gidet betale for oplysningen). Forsøg på at spore deres historiske kontekst aflsører en næsten uendelig række af tilfælde hvor én race har introduceret en anden race til Substratet.

Substratet selv er ikke-aggressivt, og går kun meget nødigt i krig, men når de bliver tvunget ud i fjendtligheder kæmper de først og fremmest ved at give andre følsomme oplysninger om deres fjender – dernæst kan de også finde på at hyre lejesoldater. Nogle ganske få af deres skibe er krigsskibe, men disse er så tilgengæld nogle af de dyreste og mest slagkraftige rumskibe der kan produceres.

Det kan være svært (næsten umuligt) for andre racer at genkende et individ af Substratet fra et andet, blandt andet fordi de giver sig til kende under navne der blot er en enkelt stavelse – og selv det er vist mest for at gøre det nemt for andre racer at tale med dem.

Plot hooks:

  • Bartholdi har brug for en oplysning og går til Substratet efter den, de tager sig betalt ved at han skal gøre et eller andet.
  • Nogle folk er meget mistænksomme overfor Substratet og deres motiver – disse kunne måske overbevise Bartholdi om denne mistro

Substratet

Stars, like dust, Season 2 LarsGottlieb Onkel_Thorsen